– Lett å skylde på andre

Axmed
Axmed

Global Courant

Tennisekspert Christer Francke mener det kan være smart med litt «friskt blod» i teamet etter en skuffende sesong så langt. Det avfeier Casper Ruud (24), som heller skylder på seg selv.

BRUTALT ÆRLIG: Casper Ruud erkjenner at sesongen ikke har blitt helt slik som han håpet. Her fra Oslo Tennisarena.

Vis mer

- Advertisement -

Publisert: 13.09.2023 20:30

VG møter Ruud på Oslo Tennisarena. Det har vært hans faste treningsbane de siste tolv dagene, etter at han litt overraskende røk ut av US Open i andre runde – en turnering han kom helt til finalen til i fjor.

Han er brutalt ærlig om at sesongen ikke har gått på skinner.

– Det har vært litt dårligere enn i fjor. Man kan ikke skjule det, da benekter man fakta. Men det har blitt litt for skuffende, litt for ofte. Det er en del tap jeg har møtt på som jeg gjerne skulle unngått. Jeg må ærlig innrømme og si det, sier Ruud til VG.

Ruud vet at han kommer til å tape flere kamper i fremtiden, mot spillere han burde ha slått, og at tennis er en kompleks idrett. Mye handler om tilfeldigheter, sier han.

- Advertisement -

– Jeg har jo hatt noen fine oppturer som har hjulpet en del, men så er det for mange uker og for mange tap jeg har møtt på som jeg gjerne skulle unngått. Jeg synes det har vært litt skuffende, sier han.

SER FREMOVER: Casper Ruud har fått tolv dager med trening før neste konkurranse. Målet er å nå ATP-sluttspillet.

Vis mer

Tennisekspert Christer Francke mener at Ruud kan ha godt av å få litt ny inspirasjon inn i teamet, for å få trenden til å snu.

- Advertisement -

– Det er en evig kamp mot å følge med i timen og i tiden. Jeg tviler ikke på at team Ruud følger med, men det kan hende det er lurt å få noen nye innspill. Litt nytt blod og ny inspirasjon, rett og slett. Det tror jeg helt sikkert kan være bra, sier Francke til VG.

Francke forstår at det er en trygghet og en styrke å ha noen som kjenner deg og som har vært med deg lenge, men at det ikke bør bli noe hvilepute.

– Man må samtidig ikke bli for selvsikker på de tingene man driver med heller. Alle har godt av å få inn litt ny inspirasjon innimellom. Ikke fordi det nødvendigvis har vært dårlig, men kanskje man trenger å tenke litt annerledes. Det er et betimelig spørsmål da resultatene ikke har vært så gode som han har forventet, sier Francke.

1 av 3Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

På spørsmål om han tenker å gjøre endringer i teamet som har stått ved hans side i mange år, svarer Ruud dette:

– Jeg har i hvert fall ikke sett noe behov for det ennå. Jeg er veldig fornøyd med de som jobber med meg, så det er ingenting jeg tenker å gjøre i nærmeste fremtid, å bytte ut noen eller endre noe særlig på oppsettet, sier Ruud.

Han påpeker at teamet gjør sitt ypperste til enhver tid for å tilrettelegge og hjelpe ham. I faktaboksen ser du hvem Ruud har rundt seg:

Fakta

Dette er «Team Ruud»:

Hovedtrener: Christian Ruud

Trener: Pedro Clar Roselló

Trener: Joachim Bjerke

Fysisk trener: Marcel da Cruz

Fysio: Alexander Brun

Tekniske analyser: Øivind Sørvald

Managmenet: Sølve Herdal og Tina Falster

Agent: Marijn Bal fra selskapet IMG

Administrasjon: Lele Ruud

Vis mer

– Det er klart at det er lett å skylde på andre, men i dette tilfellet føler jeg at det er mer min feil. Det er jeg som er der ute og som gjør mange feil til tider, sier han.

Ruud mimrer tilbake til fjorårssesongen, og påpeker at det ikke har gått et år engang siden sist han leverte på banen.

– Jeg hadde det samme teamet i fjor, og da var det et fantastisk år. OK, det har vært noen skuffende måneder nå, men hvis man jobber riktig og bra sammen, så kan man forhåpentligvis snu trenden, sier Ruud.

PS! VGTV+ Sport sender Casper Ruuds kamper i Ultimate Tennis Showdown. Nordmannen skal spille to kamper fredag og du kan se det her.


– Lett å skylde på andre

World News,Next Big Thing in Public Knowledg


#Lett #skylde #på #andre
Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *