Rødt kort etter brassespark: – Farefullt spill

Axmed
Axmed

International Courant
Kristian Fardal Opseth ble vist det røde kortet etter brassesparket mot hodet til Sivert Mannsverk.

(Molde – Sarpsborg 08 5–1, kampen pågår) Da Kristian Fardal Opseth ble utvist, var kampen i realiteten avgjort. Nå er Molde oppe på andreplass i Eliteserien.

Sarpsborg 08 hadde redusert før pause og virket å være på vei inn i kampen igjen. 20 minutter inn i den andre omgangen forsøkte Sarpsborg-spiss Kristian Fardal Opseth på et brassespark som skulle bli skjebnesvangert.

I stedet for ballen traff Opseth fjeset til Sivert Mannsverk. Midtbanetalentet ble liggende nede, males klarte å fortsette med retailer sår i ansiktet.

Opseth fikk det røde kortet.

– Det blir farefullt spill fordi han sparker Mannsverk rett i ansiktet. Dommerens hovedoppgve er å beskytte spillerne og i så henseende er det riktig med rødt kort her, var dommen til TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Fram til det hadde Eric Kitolano gjort livet surt for bortelaget.

1–0 etter fem minutter: En svak Sarpsborg-klarering havnet rett i beina på Kitolano som enkelt satte inn kveldens første.

2–0 etter 16 minutter: Etter et slags flipperspill i boksen fikk Kitolano panna på ballen. Den snek seg inn i det lengste hjørnet.

Hat trick-helt Eric Kitolano.

Sarpsborg spilte seg mer inn i det i slutten av omgangen. Ramon Pascal Lundqvist var første fremme med hodet etter at ballen ble headet inn av Mikkel Maigaard. Redusering og en viss brems i festen for Moldejazz-feirende hjemmesupportere.

Minutter etter utvisningen var Kitoloano der igjen. Nok en gang hadde han løpt seg fri i boksen, nok en gang endte ballen i mål. Hat trick for Molde-spilleren.

Da Mathias Løvik ti minutter før slutt satte inn 4–1, var tvilen helt borte. Martin Linnes ville også være med på showet og banket inn 5–1 noen minutter seinere.