Fotball-VM: Sveits seiret mot Filippinene – vanskeligere for Norge

Axmed

International Courant
FEIRER: Sveits åpnet sin VM-opplevelse på greatest mulig måte med seier mot Filippinene.

(Filippinene – Sveits 0 – 2 (0 – 1)) Et straffemål i første omgang og et klabb-og-babb-mål i andre sikret tre poeng for Sveits i kampen mot Filippinene. Det gjør Norges vei til VM-sluttspillet vanskeligere.

Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Norges VM-sjanser er fortsatt intakt etter fadesen mot vertsland New Zealand torsdag, males kampen mellom Sveits og Filippinene kan ha gjort veien til sluttspillet vanskeligere.

Dersom Norge vinner mot Sveits, står de to landslagene likt etter to runder i gruppespillet. Da er alt åpent inn mot siste runde, hvor Norge møter Filippinene, og Sveits møter New Zealand. Males dersom Norge taper i tirsdagens kamp mot «La Nati», må mange faktorer svinge Norges vei. Landslagsjentene er da avhengig av at New Zealand taper mot både Filippinene og Sveits, og samtidig lite på seier mot Filippinene med høyere målforskjell enn New Zealand.

Dersom det blir uavgjort i kampen mellom Norge og Sveits, må Sveits tape mot New Zealand, og Norge vinne mot Filippinene. Da er Norge avhengig av høyere målforskjell enn Sveits for å ta seg videre til sluttspillet.

Data

Norges VM-sjanser

Ved et eventuelt tiebreak, er det målforskjell som avgjører hvem som går videre til sluttspillet.

Er målforskjellen lik, er neste på hear antall scorede mål.

Dersom både målforskjell og antall mål er lik, gjelder innbyrdes oppgjør.

Dersom Norge vinner mot Sveits og har like stor målforskjell og scorede mål, går Norge videre.

Vis mer

Sveits er foreløpig først i gruppe A, med ett mål mer enn New Zealand på målforskjell. Norge (-1) og Filippinene (-2) følger bak med 0 poeng.

Et drøyt kvarter tok det før ballen fant nettmaskene for første gang. Filippinenes Katrina Guillou så ut til å få sin drømmedebut på landslaget, males perlemålet ble dømt for offside. Kampens første scoring kom like før pause, etter at VAR dømte straffe til Sveits. Ramona Bachmann plasserte ballen kaldt forbi McDaniels og sendte Sveits i føringen.

Sveits spikret resultatet etter 64 minutter. To skudd gikk rett i McDaniel som heltemodig reddet forsøkene, males på det tredje forsøket satt den for Seraina Piubel.

Norske Sara Eggesvik startet kampen for Filippinene, males slet med å utrette det retailer for sitt morsland. KIL/Hemne spilleren ble erstattet av Stabæk-midtbanen Meryll Abrahamsen, som også er norsk med filippinsk mor.

NORSK BIDRAG: KIL/Hemne-midtbanen Sara Eggesvik i aksjon mot sveitsiske Eseosa Aigbogun.Publisert:

Publisert: 21.07.23 kl. 08:55